Αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό ο Νίκος Μιχαλόπουλος στο 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Masters «ΘΗΒΑ 2024»

ΘΗΒΑ – 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

36ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ MASTERS

«Αυτό το αργυρό μετάλλιο φέτος είναι για μένα ίσως πιο χρυσό και από τα 7 χρυσά μαζί, που έχω κερδίσει στο παρελθόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μετά το περσινό χρυσό στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησαν τα προβλήματα στον ώμο, που έγιναν πολύ σοβαρά μετά τον δύσκολο αγώνα στη Σμύρνη για τους Βαλκανικούς Αγώνες τον Σεπτέμβριο, που μου άφησε μια μερική ρίξη υπερακανθίου, πολύ πόνο, την ώθηση κάποιων γιατρών για εγχείριση και μια μεγάλη πιθανότητα για ένα οριστικό αντίο στο πιστό μου ακόντιο.
Αν φοβήθηκα τότε; Πολύ!
Αν το πίστεψα ότι ισχύει; Δεν ήθελα.
Και σήμερα είμαι εδώ να κοιτάζω και πάλι τους αντιπάλους μου στα μάτια και κυρίως να τους πιάνω από τον ώμο και να προχωράμε μαζί, κάνοντας αυτό που αγαπάμε, σε μια ηλικία που για τους περισσότερους είναι απαγορευτική και για τους λιγότερους απλά προκλητική.
Σίγουρα όλοι κυνηγάμε να πάει το ακόντιο πιο μακριά. Στο τέλος όμως συνειδητοποιούμε πως το σημαντικό είναι να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά για να γίνει αυτό κι ας μην είναι πάντα εφικτό. Το σημαντικό δεν είναι το χρώμα του μεταλλίου, ούτε ίσως καν το ίδιο το μετάλλιο, αλλά το πρωινό εκείνο του αγώνα που ετοιμάζεις τα πράγματά σου και είσαι και πάλι γεμάτος ελπίδα και αναμονή για κάτι που σε γεμίζει και ξέρεις ότι έχεις δώσει τα πάντα για να μπορείς να το διεκδικείς και να το περιμένεις.
Ευχαριστώ τους γιατρούς μου, τον κ. Ζώη στο Metropolitan, τον κ. Κουντή στο ΚΑΤ και τον κ. Παπαδημητρίου στον Ερυθρό Σταυρό και φυσικά τους φυσικοθεραπευτές μου, τον. κ. Λάγιο, τοκ κ. Τσιαντούλα, τον κ. Καρβουνίδη και τον κ. Σασάνη που με βοήθησαν τόσο καθοριστικά να είμαι σήμερα εδώ και αύριο ένα όνειρο ακόμα πιο κοντά στον στόχο. Τον προσωπικό. Τον μεγάλο ή τον μικρό. Τον απόλυτα δικό μου.»

Η πορεία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Masters:

♦️ 7 χρυσά μετάλλια:
-Αλεξανδρούπολη 2011
-Λάρισσα 2014
-Τρίκαλα 2016
-Λάρισσα 2017
-Αλεξανδρούπολη 2018
-Καρδίτσα 2019
-Αλεξανδρούπολη 2023

♦️ 4 αργυρά μετάλλια:
-Νάξος 2012
-Βόλος 2021
-Βόλος 2022
-Θήβα 2024

♦️ 2 χάλκινα μετάλλια:
-Λάρισσα 2013
-Κατερίνη 2015