7ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας: «Κύριε Μιχαλόπουλε, όσα μοιραστήκατε μαζί μας ήταν ένα σπουδαίο δώρο»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας πέρασαν ένα ξεχωριστό πρωινό με τον βραβευμένο συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού, Νίκο Μιχαλόπουλο.

Με όχημα το best seller του «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», το antibullying cross over graphic novel «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» και τελευταίο του παιδικό βιβλίο, «ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ» του, ο συγγραφέας άγγιξε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων όπως αυτά της διαφορετικότητας, της ενδοσχολικής βίας, της υπέρβασης, της αμφισβήτησης, της δύναμης του αθλητισμού και της αξίας του ονείρου στη ζωή μας, σε ένα ταξίδι προσωπικών βιωμάτων, συναρπάζοντας μικρούς και μεγάλους, όπως ακριβώς εκφράστηκε και από τους ίδιους μετά το τέλος της εκδηλώσης.

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Αγγελική Φραντζεσκίδου, αποτύπωσε με τα παρακάτω λόγια τη συνάντηση με τον συγγραφέα:

« Κύριε Μιχαλόπουλε, ευχαριστούμε πάρα πολύ που μοιραστήκατε μαζί μας τις τόσο σημαντικές, ενδιαφέρουσες και πολύτιμες εμπειρίες σας. Πραγματικά ήταν ένα σπουδαίο δώρο, μια ευκαιρία, μια ώθηση για τους μαθητές-μαθήτριές μας για να αγαπήσουν και να αποκτήσουν φίλους παντοτινούς, τα βιβλία!!!»

Ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας σημείωσε στις επίσημες σελίδες του στα social media:

«Η χαρά ήταν όλη δική μου. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία, τη δική μου και του συγγραφικού μου έργου. Να θέλετε και να μπορείτε πάντα να ονειρεύεστε. Έχω ακόμα στα αυτιά μου δυνατές τις φωνές σας!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο βιβλιοπωλείο «Αλφαβητάρι», που στήριξε την εκδήλωση.»

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Άγκυρα τα δύο νέα βιβλία του συγγραφέα, το «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ», ένα πολυεπίπεδο βιβλίο αφιερωμένο στα 40 χρόνια ύπαρξης του Ολυμπιακού μας Σταδίου, στο οποίο, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, ο συγγραφέας, αθλητής και εκπαιδευτικός πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για σχολεία και το «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΕΟΣ», ένα βιβλίο ωδή στην αξία του χρόνου που λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με τα χρόνια που περνάνε, αν καταφέρεις να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι, να παρατηρείς, να θέλεις, κρατώντας τον εαυτό σου σε τέτοια σωματική, ψυχολογική και διανοητική κατάσταση, ώστε να εξυπηρετεί το όνειρό σου με μεγαλύτερη σοφία και ενσυναίσθηση.
Τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κεντρική παρουσίαση του βιβλίου στο κατάμεστο Public Συντάγματος, με την δημοσιογράφο της Καθημερινής, Ίριδα Σπανέα να παρουσιάζει την εκδήλωση, πραγματοποιώντας παράλληλα μια ζωντανή συζήτηση με τον συγγραφέα και τις υπερταλαντούχες ηθοποιούς, Παρθένα Χοροζίδου και Ελένη Καρακάση να διαβάζουν αποσπάσματα του βιβλίου.